vineri, 24 aprilie 2009

HEVIZ, Ungaria- partea I


Considerente generale

  Heviz este o statiune termala, situata pe malul lacului cu acelasi nume in apropierea lacului Balaton, in Ungaria. Complexul balneoclimateric de aici a fost dezvoltat de-a lungul secolelor si e bazat pe 3 principii: efectul curativ al apei lacului, prezenta cadrelor medicale si posibilitatea consultarii si diagnosticarii in incinta bailor termale de catre cadre specializate.
 Istoria lacului dateaza de la mijlocul secolului 18 cand familia Festetics, proprietara acestuia a realizat efectul curativ al apelor. Intre 1795-1797 Gyorgy Festetics a construit pe malul lacului si pe lac o “casa de vindecare”, un sanatoriu plutitor. Acesta a fost inceputul. Apoi, mostenitorul acestuia a continuat constructia pavilioanelor. In 1866 a fost terminat, aratand aproximativ la fel ca acum.
 Nationalizat in 1948, complexul, devenit intre timp faimos s-a dezvoltat ca baza de tratament, s-a adaugat un spital de reumatologie, Sfantul Andrei, si in prezent dispune de un institut de cercetari si tratamente de balneoterapie. Suprafata bailor este de 620.000 mp.
Baile sunt indicate pentru diverse afectiuni, de la cele reumatice, la cele digestive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu