vineri, 17 aprilie 2009

Alpii


Traversarea Alpilor a fost  socanta. De la Salzburg la Graz am traversat Alpii prin zeci de tuneluri. Nu eram pregatiti pentru splendoarea muntilor din fata noastra. De-o parte si de alta a autostrazii se intind pasuni, case razlete, paduri. Pe langa noi se deruleaza lent, dar in fuga masinii peisaje de basm. Imi revin in minte povestile copilariei,  cu Heidi in Tirol. Iata-ma acum, aici, admirand frumusetea acestor munti. Din pacate, din fuga masinii... Din cand in cand, ca sa nu uitam totusi ca si austriecii se indeletnicesc cu cresterea animalelor, in masina intra un miros patrunzator …
 Muntii sunt taiati de autostrada, in stanga fiind culmile inalte, in dreapta, hauri adanci. Verdele crud al ierbii proaspat cosite se imbina armonios cu cel al brazilor . 
Soarele stralucea de dupa o alta culme, de dupa un alt varf se ridica in fata noastra, astfel incat cei 300 km sunt o feerie continua. Tunelele ce strapung muntii au diverse lungimi, ultimul fiind cel mai mare, in apropierea Grazului. Traversarea Alpilor pe autostrada Salzburg-Graz ne-a costat peste 30 euro, fiind mai multe statii de taxare pe traseu. A meritat insa toti banii, peisajele ce ni se derulasera prin fata ochilor fiind de-a dreptul fantastice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu